10 škôl sa pripravuje na zmenu klímy

Školy z celého Slovenska včera ukončili kurz ku projektu Klíma nás spája. Počas troch dní vo Vzdelávacom centre Zaježová zisťovali, ako spolupracovať vo vekovo rôznorodej skupine, ako učiť o klíme svojich rovesníkov či aké adaptačné opatrenia môžu na svojej škole budúci rok vybudovať. S krajinnou architektkou a odborníčkou na klimatické opatrenia riešili, ktoré z ich nápadov sú reálne, aké úskalia ich môžu čakať, čo sa osvedčilo či načo si dať pozor. Podľa ohlasov sa školám kurz páčil a tešíme sa na ich projekty a rovesnícke učenie.  

Zo ZŠ Petra Škrabáka ďakujeme, bolo nám s Vami dobre! Deti boli spokojné, už v aute vymýšľali, čo budeme do konca roka robiť. Prajeme krásnu jeseň 🙂 Maja Studeničová, Dolný kubín

Pekne pozdravujem, ďakujeme za kurz plný nápadov a inšpirácií. Máme spolu s mojimi žiačkami dobré pocity a mnoho skúseností z kurzu. Ďakujeme za vašu starostlivosť, pekné jednanie, pomoc a ochotu na kurze ale aj ostatných prácach na projekte. S pozdravom Petra Šemeláková, ZŠ Semerovo.

Učitelia aj učiteľky spolu s akčnou skupinou žiakov budú mať počas projektu za úlohu nielen vybudovať reálne adaptačné opatrenie na zmenu klímy (napríklad dažďovú záhradu či vertikálnu zeleň), ale aj vytvoriť program pre rovesníkov, ktorý im opatrenie priblíži a vysvetlí. Keďže sme s vybranými učiteľmi a ich žiačkami strávili tri dni sme presvedčení, že projekty budú zaujímavé, kvalitné a budú príkladmi dobrej praxe pre ďalšie školy.

Projekt podporuje spoločnosť dm drogerie markt.

Ďakujeme za podporu

Generálny partner

dm drogerie markt